Építésügyekkel kapcsolatos változások

Jegyzői tájékoztató

Tisztelt Őrbottyáni Lakosok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az építésügyi és az építésfelügyeleti hatóságok kijelöléséről és működési feltételeiről szóló 343/2006. (XII. 23.) Kormányrendelet 2020. január 1. napjától módosításra került. A módosítás értelmében, a településeken működő Építésügyi Szolgáltató Pontok 2020. január 1. napjával megszűntek. Ez a döntés érinti az Őrbottyáni Polgármesteri Hivatal Műszaki és Beruházási Irodáján eddig biztosított építésügyi szolgáltatást is. Ezentúl az építésüggyel kapcsolatos kérelmeket, beadványokat az építtető (vagy meghatalmazottja) elektronikus adathordozón csak a területileg illetékes építésügyi vagy építésfelügyeleti hatóságnál, vagy a kormányablaknál terjesztheti elő.

Őrbottyán estében ez azt jelenti, hogy az ügyeket a Pest Megyei Kormányhivatal Váci Járási Hivatalnál (Vác, dr. Csányi László krt. 45. II. emelet), vagy a váci Kormányablakok ügyfélszolgálatain, (Vác, dr. Csányi László krt. 16.; Vác, Széchenyi utca 42.; Vác, dr. Csányi László krt. 45.) illetve 2020. február 29-ig a Váci Polgármesteri Hivatal Építési Osztályán (Vác, Március 15. tér 11. I. em.) lehet intézni.

A településképi bejelentési, településképi véleményezési eljárásokat és a kötelező főépítészi szakmai konzultációkat továbbra is lehet kezdeményezni az Őrbottyáni Polgármesteri Hivatal Műszaki és Beruházási Irodáján (Polgármesteri Hivatal, Őrbottyán, Fő út, Fő út 99.) I. emelet 1. számú irodában vagy elektronikus úton a , illetve az címeken.

Gállné Mezősi Szilvia jegyző