Gyors siker

Egy iskolaőr indított riadóláncot, a helyi őrsparancsnok-helyettes azonnal lépett, nem egész egy óra elteltével bilincselték a tolvajt.

Az őrbottyáni iskolaőr szerdán emelte a kagylót, amikor látta, szokatlan arc lépett az iskola területére, egy diák elektromos rollerét magához vette és a vasútállomás felé spurizott.

Hargitai százados éppen leadta a szolgálatát, amikor befutott a jelzés az őrsre. A munkaidő végével mit sem törődve azonnal saját autóba pattant, és a pályaudvar felé indult, ott kikérdezett, akit csak tudott, közben persze riasztotta szolgálatos kollégáit.

Egy férfi megerősítette gyanakvását: a figura egy éppen induló vonatra szállt fel, így kollégánk a következő állomásra hajtott, ott kiderítette, hogy a rolleres férfi leszállt a szerelvényről, így pásztázni kezdte a környéket. Nem messze meg is látta a gyanús alakot, a kétkerekű azonban már nem volt nála… Századosunk szolgálatba helyezte magát és igazoltatta a férfit.

A fiatal bevallotta ő kötötte el a rollert, amit időközben az állomáson elrejtett. Szolgálatos kollégáink átvették az intézkedést, előállították és elszámoltatták.

Forrás: police.hu