Idősek nappali ellátása

A Segítő Kéz Szociális Szolgálat tájékoztatója

A szolgáltatást igénybe vehetik Őrbottyán Város közigazgatási területén életvitelszerűen tartózkodó nyugdíjas korú, illetve rokkantnyugdíjjal rendelkező személyek.

A klubszerűen működő szolgáltatás helyileg a Segítő Kéz Szociális Szolgálat épületében, a Fő út 101. szám alatt, közvetlenül a Polgármesteri Hivatal szomszédságában vehető igénybe. A klubtagokat – kérésükre – klimatizált gépjárművel tudjuk ide-, majd hazaszállítani.

Az épületben az idősek komfortérzetét szolgálja a kényelmes bútorokkal berendezett, klímával felszerelt tágas társalgó, amely lehetővé teszi a csoportos foglalkozások tartását, klubfoglalkozások szervezését. A kulturális igények kielégítésére pedig – többek között –egy „zsebkönyvtár”, valamint rádió és televízió is a tagjaink rendelkezésére áll. Az intézmény lehetőséget ad napközben az együttlétre, beszélgetésre, pihenésre, személyes tisztálkodásra, étkezésre, azoknak az idős embereknek, akik saját otthonukban élnek, de igényük van társas kapcsolatokra. Szolgáltatásunk része az ellátást igénybe vevők részére szociális, egészségi, mentális állapotuknak megfelelő napi életritmust biztosító, közösségi szolgáltatások szervezése. A tagok számára biztosított a mosási lehetőség, ha otthonukban nincs rá mód vagy elvégzése már nehézségbe ütközik, illetve a személyi higiéné fenntartásához zuhanyzási lehetőséget is biztosítunk.

Havonta tartunk szűrőnapot, ahol vérnyomás, vércukor és testsúlymérés is történik. A közös programok között kézműves foglalkozások, torna, könyvklub, megemlékezések fontosabb társadalmi és családi eseményekről, közös sütés-főzés és kirándulások is szerepelnek. A kirándulásokat igyekszünk klubtagjaink egészségi állapotához mérten szervezni. Legutóbbi kirándulásunk alkalmával a fóti Németh Kálmán Emlékházba látogattunk el, de szerepelt már az úticéljaink között a Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilika, Szentendrei Skanzen, Gödöllői Városi Múzeum, törökmezői kis állatpark, a Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert és Nagymaros is.  A kirándulásainkat lehetőségeinkhez mérten, az idei évben is tervezzük megvalósítani. A klubfoglalkozás térítési díja 285.001 Ft jövedelem alatt ingyenes, ezen jövedelemhatár fölött 2.500 Ft /nap. Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, aki tartalmas kikapcsolódásra és vidám együtt töltött időre vágyik!

Érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet: +3670/488-98-86 telefonszámon, vagy személyesen: Őrbottyáni Segítő Kéz Szociális Szolgálat 2162 Őrbottyán, Fő út 101. címen, hétfőtől csütörtökig 9-15 óráig, illetve pénteken 9-12 óráig.