Együttműködés határon túl

Közös kulturális élet és hagyományőrzés Csemadok OV Nitra és Őrbottyán Város együttműködésében

InterregInterreg

 

Közös pályázatot valósít meg Őrbottyán és Csemadok Nyitrai Területi Választmánya. A „Közös kulturális élet és hagyományőrzés Csemadok OV Nitra és Őrbottyán Város együttműködésében” című, SKHU/WETA/1901/4.1/345 kódszámú projekt az INTERREG V-A Szlovákia Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alapja keretén belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Az elnyert támogatás összege: 49 860,1 euró. A projekt célja a határon átnyúló együttműködések erősítése, a hagyományápolás, a kultúraközvetítés, a turisztikai fellendülés és a nemzeti identitástudat megalapozása. Közös pályázatuk részeként Őrbottyán egy komplex településfásítás programot kíván megvalósítani, amelynek keretében 250 db fa kerül elültetésre a település belterületi közterületein és közintézményei területén.

Közös faültetési rendezvény is megvalósul 100 fő részvételével, a lakosság és civil szervezetek bevonásával. Továbbá a projekt keretében egy a település természeti értékeit bemutató kiadvány is készül 4 000 példányban. Mindeközben a főpartner, Csemadok több rendezvényt is szervez a pályázati forrásból.

 

Interreg