Együtt – Egymásért Fesztivál

2019-05-30 10:00

Juhász Zsófia Református Szeretetotthon

A fesztivál mindenekelőtt örömteli napokat kínál minden résztvevőnek (értelmi fogyatékkal élők és segítőik, barátaik, érdeklődők az ország területéről és külföldről is). A változatos programok, a jó hangulatú vidám együttlét önmagában is hívogató. A színpadi műsorokban és a kirakodó vásáron jól láthatóvá válnak a sérültek értékei, képességeik, emberi kapcsolataik, viszonyulásuk. Fontos cél a társadalom fogyatékkal élőkről alkotott képének formálása is. A két nap programjain való közös részvétel jó alkalmat nyújtanak arra, hogy megismerjük, és betekinthessünk a sérült emberek életébe. Gyakran beszélünk az akadálymentesítésről. E tekintetben első lépés a lelki-szellemi akadályok lebontása. Érzékennyé kell válnia az egészséges (?) társadalomnak a fogyatékkal élők problémáira. Rendezvényünk kiváló alkalom erre.

Jelentős a fesztivál közösség építő szerepe is. A térség önkormányzatait, lakosságát, gyülekezeti közösségeit szólítja meg, és hívja nagy szeretettel ez a rendezvény. Széles körű összefogás segíti a fesztivált. Mindenkit szeretettel várunk!

A fesztiválon való részvétel a település lakói számára – ellátás nélkül – előzetes regisztrációt és visszaigazolást követően ingyenes! Jelentkezési határidő: 2019. május 22. Regisztráció nélkül a belépés a bejáratnál elhelyezett adomány dobozba helyezett jelképes pénzadománnyal lehetséges (sajnos ebben az esetben sem tudunk ellátást biztosítani).

A rendezvényre szánt adományát „EE adomány” megjegyzéssel 11100104-19024031-51000008 számlaszámunkra utalhatja, vagy egyéb felajánlását az orbottyaneearterieskikacgmail.com e-mail címen teheti meg. A felajánlások mellett önkéntesek segítségét és középiskolások közösségi szolgálatát is várjuk, akik a rendezvény lebonyolításában segítségünkre lesznek. Az önkéntesek jelentkezését legkésőbb április végéig fogadjuk.

A fesztiválon gyűjtést szervezünk a felvidéki Marcelházai Egyházközség „Keskeny út” nappali ellátás kialakításához, ami sérült embertársainknak, és családtagjaiknak nyújt majd segítséget mindennapi életükhöz. Erre a célra szánt adományát a helyszínen adhatja át, melyet intézményünk viszont ajándékkal köszön meg.

A Szeretetotthon lakói és dolgozói nevében

Görcsös Éva intézményvezető

Együtt Egymásért