Változás a zöldhulladék-szállítás ütemezésében

A koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet miatt a zöldhulladék-gyűjtés nyári ütemezésében változások történtek.

A Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. továbbra is ellátja a jogszabályok által előírt hulladékgazdálkodási feladatait, azonban a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet bizonyos változtatásokat okoz a szolgáltatásban. Ezekről már korábban tájékoztatást adott a Társaság: https://www.zoldhid.hu/blog/tajekoztato-rendkivuli-intezkedesekrol. A rendkívüli intézkedések folytatásaként most a házhoz menő és a gyűjtőpontos zöldhulladék-gyűjtés nyári ütemezésében történtek átalakítások.

Ahogy az az élet számos területén tapasztalható, a koronavírus miatt kialakult helyzet megnehezíti a hétköznapjainkat. A felelősségteljes és a megszokottnál is több odafigyelést igénylő munkavégzés a Zöld Híd munkatársai számára is többletfeladatokat jelent a szolgáltatás biztosításában. A hulladékgazdálkodás prioritási sorrendje a hulladéktípusok fertőzésfoka mentén így alakul: kommunális-, majd szelektív-, végezetül pedig zöldhulladék. A módosult gyűjtési naptárakban pontos információkat talál arra vonatkozóan, hogy melyiket mikor szállítják el: https://www.zoldhid.hu/kozszolgaltatas/hulladekgyujtesi-naptarak.

Ennek eredényeként a Társaság a tervezettől eltérően 2020. április 1-jétől kezdődően nem áll át a zöldhulladék házhoz menő és gyűjtőpontos zöldhulladék-gyűjtés nyári ütemezésére.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a munkatársak nem egy előre meghirdetett napon látogatnak el az adott településre, hanem ahogy a kapacitások koncentrálása ezt lehetővé teszi. A társaság igyekszik kéthetes rendszerességgel biztosítani ezt a szolgáltatást. A zöld gyűjtőpontokon továbbra is megtalálják a megfelelő konténereket, amelyeket a Társaság telítettségük fényében ürít.