Vírusteszt

Május 1. és 14. között.

Tisztelt Lakosok!

Az új koronavírus-járvány, amely rövid idő alatt világméretűvé vált, alapvetően változtatta meg mindannyiunk életét. Hazánk négy, orvosokat képző egyeteme – a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem – és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közreműködésével kérdőíves felméréssel támogatott szűrővizsgálatot indított a 14 éves és annál idősebb lakosok körében május 1. és 14. között.

A kutatás célja, hogy pontosan, az egész országra érvényes módon feltérképezze a koronavírus-fertőzés elterjedtségét. A naprakész tudományos adatok kulcsfontosságúak a járvány sikeres leküzdésében, az egészségügyi dolgozók munkájában és a megalapozott döntések meghozatalában egyaránt.

Tájékoztatom Önöket, hogy Őrbottyán településen 23 előre kiválasztott személyt kértek, hogy vegyen részt az önkéntes, ingyenes szűrővizsgálaton.

A személyek kiválasztása véletlen mintavételen alapul, amely lehetőséget ad arra, hogy korcsoportos és regionális bontásban is megismerjük hazánk népességének fertőzöttségét.

A mintában szereplő minden egyes résztvevő kulcsszerepet játszik a járvány elleni küzdelemben.

A felvételre kijelölt személyek közvetlen értesítést, felkérő levelet kaptak Ügyfélkapun, telefonos megkereséssel vagy postai úton.

A szűrővizsgálatokra előre meghatározott helyszíneken és időpontokban kerül sor, de az idős, vagy beteg emberek esetén az otthonukban is elvégezhető a szűrés.

Kérem a kiválasztott személyeket, hogy vegyenek részt a szűrésen, ezzel segítve a kutatást és a járvány elleni küzdelmet!

A vírusteszttel kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit az alábbi elérhetősége valamelyikén teheti meg:

06-80-200-766, 4-es almenü (ingyenesen hívható zöld szám)

 

Köszönettel:

Szabó István
polgármester