Útfelújítás

Sajtóközlemény

Őrbottyán Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az „Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal pest megye területén" című pályázati felhívásra, amely keretében 61 363 983 Ft támogatási összegben részesült.

Projekt címe: Szent István, Damjanich és Molnár Ferenc utcák meglévő szilárd burkolatának felújítása, továbbá a Domb utca szilárd burkolattal történő ellátása Őrbottyán Városában

A projekt keretében a Damjanich, Szent István és Molnár Ferenc utcák burkolatának felújítása történik meg. Többletérték: az utak melletti szikkasztó árkok fejlesztésével nő a vízelvezető rendszer kapacitása, ezáltal az utak víztelenítése javul, ami az utak élettartamát növeli. Minden utca esetében új közlekedési táblák kerülnek kihelyezésre, amely közlekedésbiztonsági projektelemnek tekinthető. Az utcák felújítása javítja tömegközlekedési lehetőségek megközelíthetőségét, továbbá a kerékpártámaszok kihelyezése is a fenntartható közlekedési módok erősítését szolgálja. A díszfák ültetése védi az ingatlanokat és a lakókat a zaj és légszennyeződéstől, továbbá az utcakép fontos elemeivé válhatnak.

Kivitelezést végző cég: Strabag Építő Kft.
A projekt kezdésének dátuma: 2017. szeptember 13.
A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2017. október 31.

További információ kérhető:
Kmetty Károly polgármester
E-mail:
Tel: +36 28 360-044