SZJA 1%

Ajánlja fel személyi jövedelemadójának 1%-át valamely egyházi közösség részére

A történelmi egyházak hitéleti és társadalmi szolgálata mindenkihez szól: közösségi élet, oktatás, nevelés, egészség ügy, családi élet, egyedül élők, elesettek, rászorulók. Sok olyan helyzet van, amikor anyagi eszközökre is szükség van ezeknek szolgálatoknak napi elvégzéséhez. Ehhez Ön is hozzá tud járulni úgy, személyi jövedelemadójának egy százalékát felajánlja valamelyik egyházi közösség részére.

Ez önnek nem kerül semmibe, hiszen a befizetett adóból biztosítja az állam az egyházaknak ezt a támogatást és nem önt terhelik meg ezzel az összeggel.

Kérjük, abban az esetben is tegye meg felajánlását, ha személyi jövedelemadója bizonyos kedvezmények miatt nulla forint (pl. családi adókedvezmény).

Az állam ugyanis a felajánlók számánál ezeket a rendelkezéseket is figyelembe veszi. Az egyházaknak biztosított kiegészítő támogatás felosztása ugyanis a rendelkezők száma alapján történik, amelybe a nulla forintról szóló felajánlás is beleszámít.

Ehhez csak annyit kell tennie, hogy az éves adóbevallás elkészítésénél megadja az ön által támogatandó egyház technikai számát:

Magyar Katolikus Egyház: 0011
Magyarországi Evangélikus Egyház: 0035
Magyarországi Református Egyház: 0066
Magyarországi Baptista Egyház: 0286

Köszönjük, hogy segíti szolgálatunkat!

Őrbottyáni Római Katolikus Plébánia, Őrbottyáni Evangélikus Leánygyülekezet, Őrszentmiklósi Református Egyházközség, Őrbottyáni Baptista Gyülekezet.