A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia intézkedései

Szünetelnek a nyilvános, közösségi liturgiák

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia az állami járványügyi intézkedésekkel összhangban az alábbi intézkedéseket hozta.

A nyilvános, közösségi liturgiák (szentmisék, zsolozsmák, keresztutak, litániák, rózsafüzérek, megáldások, ünnepélyes házasságkötés) 2020. március 22-től, Nagyböjt 4. vasárnapjától a rendelkezés visszavonásáig szünetelnek, beleértve magát a kezdőnapot is.

A templomok továbbra is az egyéni imádság helyei és találkozási lehetőséget nyújtanak Istennel. Így lesz lehetőség a templomban egyénileg betérni imádság céljából azonban ez nem történhet csoportosan!

A híveket arra bátorítjuk, hogy otthonról kapcsolódjanak be a szent cselekménybe a médián keresztül. Az áldozás egyik módja, amikor fizikai módon nem tudja valaki magához venni az Oltáriszentséget, de lelkileg mégis elnyerheti a szentáldozás kegyelmeit. Erre a saját áldozásra buzdítjuk a híveket. Szentsége felvételére szükséges esetben megfelelő óvintézkedések betartása mellet és korlátozott módon van lehetőség. (keresztség, házasság, gyónás, betegek szentsége, temetés)

További információkért keressék fel a plébánia honlapját: www.orbottyan.vaciegyhazmegye.hu, vagy Bolyky Miklós diakónust.

A hívőket arra biztatjuk, hogy imádkozzanak a járvány elmúlásáért!

Isten óvjon mindnyájunkat!