A Magyar Posta felhívása

Az eredményes és pontos kézbesítés feltételei.

 

Tisztelt Ügyfeleink!

A Magyar Posta legfontosabb feladatának tekinti, hogy a küldeményeket gyorsan, biztonságosan és sértetlenül kézbesítse Önöknek.

A pontos kézbesítés alapfeltétele, hogy a küldemények címzése teljes körűen és olvashatóan tartalmazza az alábbi címadatokat:

  • a címzett (címzettek, cégek) pontos nevét,
  • a település, a közterület (út, utca stb.) megnevezését, a pontos házszámot, közelebbi címadatként a lépcsőház-, emelet-, ajtószámot,
  • a település irányítószámát.

Bármely adat hiányában előfordulhat, hogy a Magyar Posta kézbesítője nem tudja azonosítani a címzettet, ennek következtében pedig a kézbesítés meghiúsulhat, így a küldeményt visszairányítjuk a feladó részére.

A küldemények pontos célba érése közös érdekünk! Ezért arra kérjük, hogy levelezőpartnereit tájékoztassa pontos címéről, különösen az utca, házszám és ajtószám adatokról!

A településen az elmúlt hetekben a postai küldemények kézbesítésében a címzési problémák nehézségeket okoztak. A Magyar Posta mindent megtesz annak érdekében, hogy megoldja a címzésből adódó problémákat és a küldeményeket a címzetthez eljuttassa.

Együttműködésüket, megértésüket és türelmüket köszönjük!

Magyar Posta Zrt.
Központi Területi Igazgatóság