Küzdelem a téllel

Az idei tél, a tartós fagyok nemcsak szépségükben mutatkoztak meg, de alaposan próbára tettek valamennyiünket.

Nem mindenki birkózott meg a hólapátolással, jócskán maradtak jeges csúszós járdák mindenütt. A Közútkezelők sem értek oda időben, ahol szükség lett volna rájuk, minthogy a GAMESZ sem tudott maradéktalanul hó-és jégmentesíteni minden utat, utcát. Nem vigasz, hogy ezzel így volt szinte az ország minden települése. Ilyen volt a telünk eddig. Kevesebb szó esett azonban azokról, akik önkéntes munkában igyekeztek mások segítségére lenni, havat lapátolták, törték a jeget. A GAMESZ-nek is adódott a szokásostól eltérő feladata. Az ellátó szervezet traktora mentett például egy autóbuszt, amely a körforgalom feletti árokba csúszott. Bár a közútkezelő feladata lett volna, de a helyi GAMESZ munkatársai tolták le a havat az említett útszakaszról. 

Küzdelem a téllel

A szép téli képen jól látszik, hogy mekkora mértékben fagyott rá az ónos eső a növényzet ágaira. Ezek lepotyogva a már eltakarított járdaszakaszokra, azonnal odafagytak a már karbantartott utakra.
 
És így nézett ki a Szőlősor utcai vasúti átjáró a legkritikusabb időszakban. A GAMESZ ugyanis az átjárókat az elsők között takarította és sózta.