Amit Paks II-ről tudni kell

2017-09-04 08:00

Rákóczi u-Táncsics u. sarka

A Paks II. program kapcsán Őrbottyánt, mint az Izotóp Tájékoztató Ellenőrző Társulás (ITET) tagját is felkeresi a beruházást bemutató tájékoztató kamion.

Őrbottyán településen 2017. szeptember 4-én (hétfő) 8.00 és 17.00 között, a Rákóczi u-Táncsics u. sarkán lévő szabad területen lesz látogatható a kamion.

A kamion feladata

Az interaktív tájékoztató kamion feladata mobil látogatóközpontként megismertetni Magyarország lakosságával az atomenergiát, annak fontosságát, biztonságos és környezetkímélő felhasználását, a hazai energiatermelésben betöltött kiemelt szerepét. A kamion üzemeltetésének célja, hogy azok számára is elérhetővé tegye ezeket az információkat, akiknek nem áll módjukban felkeresni a szintén széleskörű tájékoztatást nyújtó paksi Tájékoztató és Látogatóközpontot.

A látogatók interaktív táblákon ismerhetik meg az atomenergiát, a Paksi Atomerőmű üzemelő négy blokkját, valamint a két új atomerőművi blokk létesítését. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek a Paks II. projekt eddigi eredményeibe, tájékozódhatnak a beruházás jelentőségéről, társadalmi, gazdasági és környezeti hatásairól, szerepéről. A vendégek számtalan fotót láthatnak a Paks II. projekt eddigi mérföldköveiről, eseményeiről. Emellett kisfilmek révén megismerhetik többek között a 3+ generációs VVER-1200-as blokktípust, valamint virtuális sétát tehetnek egy, a Paksra tervezetthez hasonló atomerőműben.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Kmetty Károly
polgármester