Újra nyitnak a hulladékudvarok

Balassagyarmaton május 9-től, Rétságon május 11-től

Kedves Lakosok!

Tájékoztatjuk önöket, hogy bizonyos korlátozások mellett újra látogathatók hulladékudvaraink.

Balassagyarmat esetében május 9-től, Rétságon pedig május 11-től – bizonyos korlátozások mellett – újra látogathatók a hulladékudvarok. A Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. hulladékudvarai a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet következményeként március 17-től kezdődően nem fogadtak Ügyfeleket.

A hulladékudvarok működésével és a hulladékátadás szabályaival kapcsolatban a rendkívüli helyzetre való tekintettel a következő – a fertőzésveszély csökkentését célzó – intézkedésekre hívnánk fel a figyelmet:

  • Az Ügyfelek által átadható hulladékok mennyiségére, azok minőségére, valamint származásukra vonatkozó szabályok nem változnak.
  • A hulladékudvar területére egyszerre csak egy hulladékátadó személy léphet be.
  • A hulladékudvar területén az egészségügyi védőmaszk használata kötelező.
  • A hulladékudvaron dolgozó munkatársunk rögzíti a hulladékátadó személy nevét, települését, illetve a beszállított hulladék típusát és mennyiségét. A hulladékátadó köteles a hulladékudvaros útmutatása mellett szelektálva, saját kezűleg a megfelelő konténerbe helyezni az átadni kívánt hulladékot. A fertőzésveszély csökkentése miatt kollégáink nem érhetnek hozzá a hulladékhoz.
  • Jelenleg nincs adott településre vonatkozó korlátozás, azaz a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. ellátási területén lévő bármelyik településéről bevihetik a lakosok a megszabott mennyiségben és minőségben a hulladékot.

Balassagyarmati Hulladékudvar:

Első nap: 2020. május 9. (szombat) 8:00-12:00

Ezt követően kiegészített nyitva tartási nappal üzemel:

Szerda – 10:00-18:00

Csütörtök – 8:00-12:00 (új időpont)

Szombat – 8:00-12:00

Rétsági Hulladékudvar:

Első nap: 2020. május 11. (hétfő) 10:00-18:00

Ezt követően kiegészített nyitva tartási nappal üzemel:

Hétfő – 10:00-18:00

Kedd – 8:00-12:00 (új időpont)