Ebzárlat és legeltetési tilalom

2016. április 2. és 2016. április 28. között

A vörös rókák orális immunizálása (a csalétek vakcina kiszórása) miatt Dr. Maruszki Gábor, a Pest Megyei Kormányhivatal Váci Járási Hivatalának vezetője

2016. április 2. és 2016. április 28. között

ebzárlatot és legeltetési tilalmat

rendelt el.

Az ebzárlat időtartama alatt:

  1. a tartás helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal, vagy emberrel ne érintkezhessenek. Zárt udvarban a kutyák elzárását, vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek.
  2. a kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni.
  3. a település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát – és csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével – szabad kivinni.
  4. az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófa-mentő ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a 2. és 3. pontban foglalt korlátozás alól.
  5. az ebzárlat alatt befogott, kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára.
  6. az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható

A rendelkezéssel kapcsolatos további információkat a Váci Járási Hivatalának vezetőjének határozata tartalmazza, amelyet az alábbi linkre kattintva tekinthetnek meg: