Változások a szelektív- és zöldhulladék gyűjtési rendjében

2022. március 1-től

2022. március 1-jétől az alábbi változások kerülnek bevezetésre a szelektív hulladék elszállításával kapcsolatosan:

  1. A lakosság bármely, a háztartásokban található vagy bárhol beszerezhető átlátszó, áttetsző zsákban kihelyezheti a szelektív hulladékot, az is elszállításra kerül. (Fekete, átláthatatlan zsákban nem kerülhet ki, mert akkor nem látható a tartalma, nem érzékelhető, hogy kommunális hulladékkal szennyezett-e.)
  2. Megszűnik a korábbi gyakorlat, mely szerint a szolgáltató cserezsákot biztosít a begyűjtött zsákok helyett! A GAMESZ munkatársaitól – előre meghirdetett időpontokban – térítés ellenében megvásárolható lesz a korábban jól ismert, víztiszta, 120 liter űrtartalmú zsák.
  3. A szolgáltató a kereskedelmi forgalomban kapható szelektív szabvány edényből is elszállítja a csomagolási hulladékot. (A csomagolási hulladékgyűjtő edény színében meg kell jelenni a sárga és/vagy a kék színnek, mert ez jelzi a gyűjtést végző kolléga számára, hogy a gyűjtőedény csomagolási hulladékot tartalmaz. A csomagolási hulladékgyűjtő edényt kedvező áron a GAMESZ munkatársaitól is meg lehet vásárolni.

A zöldhulladék begyűjtés 2022. április 1-től 2022. november 30-ig házhoz menő formában valósul meg a településen, melyhez a szolgáltató díjmentesen biztosít évi 32 db biológiailag lebomló zsákot szerződött ingatlanonként.

2022. március 11-én 12.00 – 18.00 óra között és március 12-én 8.00-16.00 óra között a város 2 különböző helyszínén lesz lehetőség a lakosoknak a zsákok átvételére. A pontos helyszíneket a város hivatalos honlapján és facebook oldalán fogjuk megjelentetni!

2022. május 4-én és június 1-jén 13-17 óra között a szolgáltatótól is átvehetők a zsákok a kihelyezett ügyfélszolgálati irodán, a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.

Tapossa laposra