Új 48 férőhelyes, 4 gyerekszobás bölcsőde építése Őrbottyánban

Sajtóközlemény

Őrbottyán Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az „Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” című pályázati felhívásra, amely keretében 479 315 766 ft. támogatási összegben részesült.

Projekt címe: Új 48 férőhelyes, 4 gyerekszobás bölcsőde építése Őrbottyánban

Projekt azonosító száma: PM_BOLCSODEFEJLESZTES_ 2019/3

Projekt célja: A projekt eredményképp létrejövő bölcsődei intézményben összesen 48 új bölcsődei férőhely jön létre a településen, amely eredményeképp a kötelező önkormányzati feladatellátáshoz kapcsolódó fejlesztés valósul meg, amely által a települési közszolgáltatások száma növekszik, elérhetősége és minősége javul, továbbá új szolgáltatás érhető majd el a településen. Az új bölcsődei szolgáltatás révén a nők számára a munka és a család összehangolása biztosítottá válik, növekszik a gyermekvállalási kedv. A projekt hatására bővül a foglalkoztatás, a nők munkába állása és szülés utáni munkafelvétele könnyebbé válik. A projekt keretében Őrbottyán Város Önkormányzata vállalja, hogy intézményi szinten a projekt keretében 14 db új munkahelyet hoz létre teljes munkaidőben. (8 fő kisgyermeknevelő, 4 fő dajka, 1 fő konyhai dolgozó, 1 fő takarító). Az új munkahelyek létrehozásának köszönhetően a projekt hozzájárul a munkanélküliség csökkentéséhez is. A pályázati kiírás alapján a tervezett bölcsőde épületének komplex, teljes körű akadálymentesítése megtörténik és nevelési munkát segítő eszközök is beszerzésre kerülnek. A projekt keretében létrehozásra kerülő bölcsőde tetőszerkezetén napelemes rendszer is kialakításra kerül. Az új bölcsődei intézmény létrehozásával javul a pest megyei gyermekek magas minőségű a kor követelményeinek megfelelő oktatási-nevelési feltételekhez, infrastruktúrához való hozzáférése, ezzel családjaik életkörülményei és a munkavállalás, munkába állás feltételei is jobbak lesznek, vagyis a fejlesztések közvetve a gazdaság erősödéséhez is hozzájárulnak. A projekt hatására megtörténik a bölcsődei kapacitáshiányok felszámolása a településen.

Támogató: Pénzügyminisztérium

Támogatási összeg: 479 315 766 Ft.

Támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatából

Megvalósítás helye: 2162 Őrbottyán, Szent István utca 17-19 (hrsz: 1298/1)

A projekt kezdésének dátuma: 2022. augusztus 10.

A projekt befejezésének dátuma: 2023.10.31

További információ kérhető:

Szabó István Ferenc polgármester
E-mail:
Tel: +36-28-360-044

Csatolt dokumentumok: