Kerékpáros Kertváros

A budapesti agglomeráció kerékpáros stratégiája

A Budapest Fejlesztési Központ regionális kerékpáros stratégia tervezését kezdte meg. A stratégia célja, hogy az agglomerációban javuljanak a kerékpározás feltételei: minden agglomerációs településen élő kerékpárral biztonságosan meg tudja közelíteni a legközelebbi vasút-, hév-, vagy buszállomást és az agglomerációs kerékpárút-hálózat is összefüggő rendszert alkosson, mindenhol kapcsolódva a fővárosi hálózathoz.

A stratégia tervezése helyzetértékeléssel kezdődik: azonosítjuk a szükséges, de jelenleg hiányzó hálózati szintű kerékpáros infrastruktúra és létesítmény-fejlesztéseket, kijelölve a mindennapi agglomerációs kerékpározás fejlesztési irányát. Térképes kérdőívünk kitöltésével ebben vehet most részt. Válaszait előre is köszönjük!

Két térképen várjuk a visszajelzéseit. Az elsőn a kerékpározás közben tapasztalt problémákat, a másodikon pedig az infrastrukturális javaslatokat (pl.: új kerékpárutak) jelölheti azon az útvonalon, ahol a vasút, hév- vagy buszállomás irányába közlekedik, ill. közlekedne.

Tisztelettel kérjük, hogy a kérdőívben személyes adatokat ne adjon meg. Amennyiben kapcsolatba kíván lépni velünk, a e-mail címen várjuk észrevételeit, javaslatait.

Kerékpáros kertváros