Energia-áremelkedés

Tájékoztatás a városi intézkedésekről

Tájékoztatás az energia-áremelkedés okozta városi intézkedésekről

Tisztelt Őrbottyáni Lakosok!

Bár még nem látszik, de városunk – hasonlóan Magyarország és Európa valamennyi városához – az elmúlt harminc év legnagyobb kihívása előtt áll. Most nem egy láthatatlan és ismeretlen ellenséggel, egy vírussal kell majd megharcolnunk, hanem azért kell dolgoznunk, hogy az intézményeinket fűteni és világítani, a várost működtetni tudjuk.

Őrbottyán anyagi helyzete jelenleg rendezett. Hitelünk, tartozásunk nincs. A pályázati forrásból megvalósuló beruházásaink jelentős része már kivitelezési szakaszban van: épül a második bölcsőde, hamarosan átadásra kerül a helyi termelői piac és a régi Pálos fogadó.

  • Az elmúlt időszakban számos intézményünknél energiahatékonysági beruházást eszközöltünk nyílászárók cseréjével, külső hőszigetelési rendszer kiépítésével, napelemek felszerelésével, illetve hőszivattyú kialakításával. Mégis a jelentősen megemelkedett energiaárak miatt az Önkormányzat Képviselő-testületének 2022. október 26. napján tartott rendes ülésén döntenie kellett az önkormányzati intézmények vezetőinek energiatakarékosságot célzó intézkedési javaslatairól.
  • A döntés értelmében a Művelődési Ház és Könyvtár dolgozói 2022 novemberének első hetében átköltöztek a Segítő Kéz Szociális Szolgálat Fő úti épületébe, ezzel egyidejűleg a Művelődési Házat bezártuk. A könyvtári szolgáltatás könyvterasz formájában elérhető. Bővebb információt a +36-70/662-7019 telefonszámon kaphatnak.
  • Elmaradnak a téli időszakban tartott rendezvények (Télköszöntő, Szeretetkarácsony), csak az adventi készülődés és a gyertyagyújtások kerülnek megrendezésre.
  • Az idén nem lesz karácsonyi díszkivilágítás, azonban fenyőfákat állítunk az eddigi helyszíneken.
  • Változott a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje is: a péntek délelőtti ügyfélfogadást szerda délutánra helyeztük át. Pénteki napokon a Hivatal zárva lesz.
  • Szintén megváltozott az Őrbottyáni Segítő Kéz Szociális Szolgálat ügyfélfogadási rendje. Hétfőn és szerdán 9-12 és 13-18 óra között várják az ügyfeleket, kedden és csütörtökön kizárólag előre egyeztetett időpontban fogadnak. Pénteki napon a Szolgálat és az idősek nappali ellátása szakmai egység egyaránt zárva van.
  • Természetesen a bölcsődében a jogszabályban előírtakat biztosítjuk. Az óvodáinkban hoztunk racionalizáló döntéseket, de ezek nem befolyásolják a gyermekek komfortérzetét.

Bízunk benne, hogy az intézkedések meghozzák a várt eredményt és nem lesz szükség további korlátozások bevezetésére.

A megértésükre és az együttműködésükre most még inkább szükségünk van, hogy a jelenlegi nehézségek ellenére Őrbottyán sikeres település legyen.

Tisztelettel,

Szabó István Ferenc
polgármester